بررسی رابطه بین بیماری لثه و سلامت قلب

بیماری-های-لثه

حدود دو سوم افراد بالای 65 سال به بیماری لثه مبتلا هستند که به طور رسمی به عنوان بیماری پریودنتال شناخته می شود. زمانی شروع می شود که پلاک، یک لایه چسبنده از باکتری ها و مواد غذایی، در اطراف دندان ها ایجاد می شود. در مراحل اولیه، التهاب لثه، لثه های تحریک شده می توانند به راحتی خونریزی کنند. در صورت عدم درمان، بیماری پریودنتال می تواند بدتر شود و در شدیدترین شکل آن، باعث لق شدن و از دست دادن دندان ها شود.

در مقایسه با افرادی که لثه های سالمی دارند، افراد مبتلا به بیماری پریودنتال حدود دو برابر بیشتر در معرض خطر حمله قلبی هستند. عوامل خطر مشترک – از جمله سیگار کشیدن، رژیم غذایی ناسالم، یا عدم دسترسی به بهداشت و مراقبت های دندانی – ممکن است برخی از این ارتباط را توضیح دهند. با این حال، برخی از عفونت های باکتریایی و ویروسی نیز به نظر می رسد خطر حمله قلبی و سکته را افزایش می دهند. و شواهد رو به رشد نشان می دهد که باکتری ها و التهاب ممکن است زمینه ارتباط بین دهان و قلب را ایجاد کنند.

heart disease

دکتر تین جیانگ، متخصص پروتز در بخش سیاست سلامت دهان و اپیدمیولوژی می گوید: “دهان شما دروازه ای به بقیه بدن شما است، بنابراین جای تعجب نیست که سلامت دهان شما می تواند بر سلامت کلی شما و بالعکس تاثیر بگذارد.” دانشکده پزشکی دندانپزشکی هاروارد.

صدها نوع مختلف باکتری به طور طبیعی در دهان وجود دارند. برخی از آنها که توسط قند تغذیه می شوند، اسیدهایی در دهان میسازند که لایه بیرونی دندان شما را تجزیه می کند و باعث ایجاد حفره می شود. دکتر جیانگ توضیح می‌دهد که انواع دیگر باکتری‌ها پلاک‌هایی را تشکیل می‌دهند که – اگر با مسواک زدن منظم و نخ دندان برداشته نشوند – به جرم دندان تبدیل می‌شوند. فقط بهداشت کامل دندان می تواند این رسوبات سخت و کلسیفیه را از بین ببرد.

باکتری های مسئول بیماری پریودنتال می توانند به رگ های خونی در سراسر بدن بروند. در واقع، باکتری‌های پریودنتال سبب آترواسکلروز میشوند و دیواره داخلی شریان‌های را مسدود می‌کند . در لخته‌های خون افرادی که حملات قلبی را تجربه کرده‌اند، این باکتریها یافت شده‌اند.

دکتر جیانگ می‌گوید: «هم در بیماری‌های لثه و هم در بیماری‌های قلبی، ما باکتری‌ها را در مکان‌هایی پیدا می‌کنیم که قرار نیست وجود داشته باشند». پاسخ ایمنی بدن به این باکتری‌های نابجا باعث خروج گلبول‌های سفید خون می‌شود. التهاب حاصل ممکن است منجر به لخته‌های ریز شود و باعث حمله قلبی یا سکته شود.

بر اساس مقاله ایی که در سال 2021 در مورد سلامت دهان و دندان و بیماری های قلبی عروقی منتشر شد عنوان شد که بسیاری از عوامل مرتبط با خطر بالای بیماری قلبی – دیابت، فشار خون بالا، کلسترول بالا و چاقی – در افراد مبتلا به بیماری پریودنتال بسیار شایع می باشد

مجله آمریکایی قلب و عروق پیشگیری

یکی از راه‌های درمان بیماری پریودنتال این است که دندانپزشکان و متخصصان بهداشت از جرم‌گیرهای دستی یا دستگاه‌های اولتراسوند برای تمیز کردن بالا و زیر لثه استفاده کنند. این تمیز کردن عمیق که به عنوان جرم گیری و پلنینگ ریشه شناخته می شود، که حالت ایده ال ان انجام جرمگیری دو بار در سال است
در حالی که درمان بیماری پریودنتال سبب کاهش عوامل التهابی در جریان خون میشود، شواهد محدودی وجود دارد که می تواند حملات قلبی یا سایر مشکلات قلبی عروقی را نیز کاهش دهد.

 

برای پیشگیری از بیماری پریودنتال یا بیماری لثه، مسواک زدن روزانه و نخ دندان کشیدن ضروری است که براحتی می تواند التهاب لثه را درمان کند. دکتر جیانگ می گوید: اگر نخ دندان کشیدن خود را پشت گوش بیندازید ممکن است با شروع مجدد خونریزی متوجه شروع مشکل میشود. وقتی خونریزی شروع میشود برخی از افراد نگران شده و نخ دندان کشیدن را متوقف می کنند. اما تنها راه بهبودی نخ زدن است و به احتمال زیاد خونریزی ظرف چند روز بهبود می یابد. اگر متوجه علائم دیگری از بیماری لثه شدید، یک قرار ملاقات با دکتر معصومه یوسفی تعیین کنید.

دکتر جیانگ می گوید یک رژیم غذایی سالم نیز می تواند کمک کننده باشد. اکثر مردم می دانند که آب نبات های سفت یا جویدنی و سایر شیرینی های چسبنده باعث ایجاد پوسیدگی می شوند. اما نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه‌های گازدار (مخصوصاً اگر آن‌ها را در طول روز میل کنید) باکتری‌هایی را که باعث ایجاد حفره و بیماری لثه می‌شوند را تغذیه می‌کنند.

دکتر جیانگ می‌گوید: «این در مورد کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده‌ای که به دندان‌های شما می‌چسبند، مانند کراکرها و نان‌هایی که با آرد سفید تهیه می‌شوند، نیز صادق است. علاوه بر این، یک رژیم غذایی شیرین به خودی خود با خطر بالاتر بیماری قلبی مرتبط است

سایر مطالب:

دیدگاهتان را بنویسید

این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس